Vacature Regeltalent & chef marketing

Regeltalent & chef marketing (28/32 uur p.w., freelance of payroll)
Reageren vóór 17-3-2019

Vacature Regeltalent & chef marketing De Nieuwe Lichting

De social media beheren van spraakmakende pop-up-optredens, de marketingcampagnestrategie voor een nieuw muziekfestival ontwikkelen en de administratie bijhouden, maar ook af en toe gewoon een doos met t-shirts sjouwen en de gezamenlijke lunch klaarzetten. Veelzijdig regelwerk, oog voor detail en marketingskills dus, alles in één, in een relaxt team met één gezamenlijk doel: zorgen voor toffe nieuwe muziek in Rotterdam. Een mooie uitdaging bij “De Nieuwe Lichting”, bekend van het Eendracht Festival, de pop-upoptredens in de binnenstad en A Festival Downtown. Lijkt het je wat om ons regeltalent en onze chef marketing te worden? Lees dan verder over ons en solliciteer met motivatiebrief en cv voor 17 maart.

Wie zijn wij?

Stichting De Nieuwe Lichting is een ambitieuze en veelzijdige organisatie die zich inzet voor de belangen van Rotterdamse artiesten. De Nieuwe Lichting richt zich nadrukkelijk op het verbinden van verschillende scenes, het verbinden van verschillende disciplines en het vinden van de juiste plaats voor de juiste activiteit. Het doel van De Nieuwe Lichting is om het artiestenklimaat in Rotterdam te bevorderen en om de bezoeker iets bij te brengen over de verschillende niet-mainstream muziekgenres. We houden kantoor vlakbij het Centraal Station. Om ons heen broeden Hiphop In Je Smoel, Rewriters en De Likt op nieuwe plannen, twee verdiepingen lager zit Mothership en met één blik uit het raam zie je direct het HipHopHuis, twee creatieve verzamelgebouwen, Annabel en de Biergarten. Alle activiteiten van De Nieuwe Lichting staan in het kader van de volgende doelstellingen:

• Het bieden van een podium aan Rotterdams talent. Hierbij wordt gefocust op (maar niet beperkt tot!) muzikaal talent;
  • Het leggen van verbindingen tussen verschillende (kunst)disciplines en (sub)scenes, primair in de omgeving van Rotterdam;
  • Het stimuleren van de levendigheid in Rotterdam. Dit doen wij o.a. door de organisatie van A Festival Downtown, het Eendrachtfestival, meer dan 50 Pop-ups, concertavonden, jamsessies en andere toffe projecten.

Kerntaken en verantwoordelijkheden

Als regelneef van kantoor en als hoofdaannemer van de marketingafdeling werk je in een team van creatieve duizendpoten die een voorliefde hebben voor Rotterdam en verschillende (muziek)scenes. Hieronder enkele kerntaken en verantwoordelijkheden die horen bij de functie:

• Uitwerking innovatieve en eigenwijze marketingstrategie
  • Bewaking marketingplanning en actiepunten
  • Ontwikkelen en realiseren van online- en offlinecampagnes t.b.v. festivals en optredens
  • Beheren van informatie en data over bezoekers, media-aandacht en resultaten van onze activiteiten
  • Verzamelen van content en opstellen van persberichten
  • Onderhouden contacten en relaties met pers
  • Opzetten en uitvoeren publieksonderzoek tijdens de verschillende evenementen
  • Administratieve werkzaamheden rondom fondsenaanvragen
  • Administratief-financiële taken en dataverzameling rond organisatie festivals
  • Contact met partijen zoals vormgevers, de drukkerij, de boekhouder en gebouwbeheer

Jouw profiel

Je bent een vrolijk en leergierig iemand met creatieve ideeën. Je pakt zaken uit jezelf op en kan zelfstandig werken, maar geeft het ook aan wanneer je hulp nodig hebt. Hoe druk het ook is, jij laat je niet gek maken (ook niet door onze waakse kantoorhond Jessie) en je krijgt energie van resultaat. Jij hebt…

• een (voor)opleiding op het gebied van marketing & communicatie en eventmanagement (minimaal hbo)
  • ruime kennis van social media en ervaring met de inzet ervan voor publiekstoegankelijke evenementen
  • (voor)liefde voor Rotterdam en onafhankelijke muziek
  • kennis van Excel en projectadministratie
  • ambitie
  • een hands-on-mentaliteit en een relevant netwerk
  • goede people skills
  • een eenmanszaak of geen bezwaar tegen PayRoll

Wij bieden

• een marktconform freelancetarief, afhankelijk van leeftijd en ervaring
  • een fijne werkplek en flexibele werktijden – er zitten pieken en dalen in de drukte
  • veel zelfstandigheid, passend bij het freelance-karakter van de vacature

Heb je interesse?

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Immanuel Spoor, directeur. Ook kan je hem mailen voor verder vragen over de functie en sollicitatieprocedure via Immanuel@stichtingdenieuwelichting.nl.