Eendracht Festival

Het Eendracht Festival is het Rotterdamse showcase festival dat laat zien hoeveel talent Rotterdam te bieden heeft op het gebied van muziek, kunst en ondernemerschap. Rotterdam zit vol met talent, maar het is nog niet vanzelfsprekend dat deze talenten ook de mogelijkheid krijgen om in hun eigen stad podiumervaring op te doen of te laten zien wat zij in huis hebben. Het festival biedt op één dag aan ruim 120 acts een podium. Naast deze podiumervaring worden door middel van het festival ook verschillende scenes met elkaar verbonden.

Het Eendracht Festival biedt niet alleen een podium aan creatieve Rotterdammers die gezamenlijk de binnenstad levendiger willen maken, maar geeft ze ook de gelegenheid zich te laten zien aan organisatoren, programmeurs en natuurlijk een groot publiek. Het Eendracht Festival wil laten zien hoeveel tofs er eigenlijk al in Rotterdam gebeurd. Goede Rotterdamse initiatieven worden bij elkaar gebracht, programmeurs en (festival)organisatoren worden actief uitgenodigd en zo worden verschillende ultra-urgente disciplines en community’s met elkaar verbonden.

De 9e editie van het Eendracht Festival vond plaats op donderdag 19 juli 2019. De pre party, met een voorproefje van wat er tijdens het festival ging komen, vond plaats op donderdag 14 juni 2018.