Volledige Line-up Festival Downtown bekend

Op 9 en 10 september vindt Festival Downtown (DWNTWN) weer plaats op diverse locaties in het centrum van Rotterdam. De line-up van het spannende, electronic-minded ontdekfestival is inmiddels compleet. Opvallend binnen het programma is het hoge percentage grote hiphop en afro-gerelateerde artiesten. Onder meer Kevin & The Animals, Jonna Fraser, James BKS, Togo All Stars, en Unruly Phoenix en treden op. Een deel van het festival is zelfs gratis te bezoeken!

Hiphop en niet-westerse muziek maken altijd al een belangrijk deel uit van het dna van DWNTWN. Dankzij de samenwerking met Rotterdam Street Culture Week (RSCW) is het festival dit jaar in staat om een sterk en actueel hiphopprogramma samen te stellen. Op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug, verrijst het grootste podium van DWNTWN waarop Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions, ADF Samski, Nnelg, Dragonfruit en GEEL zullen optreden. Zelfs binnen een genre is veelzijdigheid de sleutel op DWNTWN 2022.

Festivaldirecteur Immanuel Spoor: “We geloven erin uit te kunnen groeien tot een jaarlijks begrip waarvoor vanuit heel Europa en wellicht zelfs daarbuiten fijnproevers naar de Maasstad zullen trekken. Om vervolgens hier met elkaar de voorhoede van de elektronische en elektronisch geïnspireerde muziek te beleven.”

Daarnaast gelooft DWNTWN heilig in de lokale scenes en haar makers. Daarom worden de krachten gebundeld met diverse partijen en artiesten. Met de Rotterdamse afro-rapper Kay Slice wordt zaterdagnacht een scope van Afrikaanse genres gepresenteerd. De (Ghanese) Highlife invloeden in zijn soulvolle hiphop, de keiharde Amapiano-beats van Unruly Phoenix en Austin-J en de zwoele UK-afrosounds van BenjiFlow; je ontdekt het allemaal in WORM op 10 september. De Afrikaanse vibes worden doorgetrokken op het gratis toegankelijke podium op het Eendrachtsplein wat wij als De Nieuwe Lichting mogen presenteren. Daar staan onder meer Togo All Stars, Afriquoi en James BKS geprogrammeerd. Maar hebben we ook beat legende Gold Panda weten te boeken!

Een nacht ervoor wordt er rond de nieuwe, mysterieuze Rotterdamse electronica-artiest SUBFICTION een programma op niveau gepresenteerd. SUBFICTION verscheen en verdween de afgelopen maanden al dan niet onaangekondigd op menig festival en feest om de crowd volledig door het lint te laten gaan. Met onder meer Dorian Concept, Teebs en Panda Lassow op hetzelfde podium wordt duidelijk dat SUBFICTION zich laat omringen met de voorhoede van de internationale elektronische-muziek.

Met AMPFEMININE en Eighty5ive presenteert het festival in de basement van WORM een volledig non-male programma met daarin onder meer rising superstar LYZZA, M I M I en Juba. De organisatie achter DWNTWN acht dat nodig: “We hechten erg veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit in al haar vormen. Ieder jaar blijkt het weer een flinke opgave om die balans ook correct in het programma te krijgen. Helaas is het nog altijd zo dat de artiesten binnen het muzikale spectrum van DWNTWN voornamelijk mannen zijn. We zien daar graag verandering in en zijn daarom erg blij met deze samenwerking.”

In samenwerking met de puur Rotterdamse organisatie Cloudhead presenteren we op vrijdag een programma met een hoog energiegehalte in Rotown. Deze stage is ter viering van het 10-jarig jubileum van Cloudhead Bookings, een ware mijlpeil voor deze bevriende organisatie. Een stage waar punk en hiphop nauw naast elkaar staan met vijf knallende acts die er gegarandeerd een feest van maken. Zo zie je daar optredens van het Belgische electro hiphop collectief GLAUQUE, de anti rap van aanstormende cult held Bob Uit Zuid, maar ook upcoming local YoungRubbi en de rave revival act Druiprek.

Alle info op een rij:

DWNTWN

Vrijdag 9 september – Zaterdag 10 september

Verschillende locaties, Rotterdam

Weekendtickets: € 35,-

http://www.festivaldowntown.nl

Losse areas en ticketprijzen:

Vrijdag 9 september:

Rotown, hosted by Cloudhead (10 year anniversary) (entree: 15,-)

YoungRubbi, Bob Uit Zuid, Glauque, Druiprek

WORM 2 zalen, 1 ticket (entree: 15,-)

WORM Boven, hosted by SUBFICTION X On Track Agency

Dorian Concept, Teebs, Panda Lassow, SUBFICTION, DirtyDMS, Beau Zwart & Sykes

WORM Beneden, hosted by AMPFEMININE X Eighty5ive

LYZZA, M I M I, Juba, AMPFEMININE, Dey.Rey

Zaterdag 10 september:

Willemsplein, hosted by RSCW (entree 20,-)

Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions, ADF Samski, Nnelg, Dragonfruit, GEEL

Eendrachtsplein, hosted by De Nieuwe Lichting (gratis entree)

Togo All Stars, Afriquoi, James BKS, Gold Panda

Boomgaardstraat, hosted by Brintex Collective (gratis entree)

Lander & Adriaan, Brintex Collective, and more

WORM 2 zalen, 1 ticket (entree: 15,-)

WORM Boven, Hosted by Kay Slice X RSCW

BenjiFlow, Kay Slice, Unruly Phoenix, Austin-J

WORM Beneden, Hosted by 360 Degrees

Shy One, Thelonious