Video's

Play Video
Play Video

Over Eendracht Festival

Eendracht Festival is het gratis toegankelijke showcase festival in Rotterdam. Elke derde donderdag van juli zie je de tofste acts uit Rotterdam overal in de binnenstad.

In 2013 begon Eendracht Festival uit de frustratie dat nergens in Rotterdam een plek of moment was waar talentvolle Rotterdamse makers zich konden presenteren. Vanuit deze gedachten is Immanuel met zijn team bands en DJ’s in drie kroegen gaan programmeren. Het resultaat was de eerste editie waar Club Vibes, Hemingway en Sijf bomvol met enthousiaste muzikanten en bezoekers stonden. De binnenstad leefde op tijdens een avond waar (jong) talent zich kon laten zien en de generatie van nu samenkwam.

Inmiddels is Eendracht Festival uitgegroeid tot een Rotterdams showcase festival van formaat dat aan een groot publiek (10.000+) van binnen en buiten Rotterdam laat zien hoeveel talent Rotterdam heeft op het gebied van muziek en kunst. Op 18 juli 2019 beleefde het festival haar tiende editie.

Elke van de 20+ locaties op het festival vertegenwoordigd een in Rotterdam actieve scene. Om ervoor te zorgen dat deze scenes actueel en credible vertegenwoordigd worden, werken we op elke locatie met een host die binnen die scene een belangrijke functie vervult. Deze hosts bepalen o.a. welke artiesten optreden, maar ook hoe de locatie bijvoorbeeld qua presentatie, aankleding e.d. ingericht wordt.