Terilekst

Dennis van der Meijden verhuisde in 1990 naar Duitsland waar hij in aanraking kwam met hiphop. Hij danste daar in de Duitse rapgroepen Quest of B en True Color Nation. Later verhuisde hij naar Venray waar hij Nederlandstalig ging rappen en beats maakte. Bij Spacekees nam hij zijn nummers op en in 1999 verscheen het promoalbum Voor de Medevens in eigen beheer. Het gelegenheidsduo SpaceKees & Terilekst stond in 2001 in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

In 2005 kwam album SpaceKees & Terilekst uit op Redrum Recordz en de single ‘Ik wil een meisje’ werd een bescheiden hit.[1] In 2006 verschijnt Jiggy Djé’s debuutalbum Noah’s Ark waarvoor Terilekst de productie heeft gedaan, inclusief een gastrap op het nummer ‘Equinox’. Samen met Tenshun en Jiggy Djé vormt hij de groep Kohfie Konnect. Het album Terilekst presenteert: Kohfie Konnect HETISZOVER wordt in 2008 uitgebracht. Terilekst produceert de tracks en rapt mee op ‘De Echtste’ en ‘Geef Me Je Hand’.[2]

Als producer/rapper heeft Terilekst over de jaren heen verschillende gastbijdragen geleverd aan projecten van andere artiesten. Meest opvallend zijn twee samenwerkingen met Extince: “Euro Express”, waar hij in het Duits rapt en de beat voor het nummer “5%” met MC Miker G. Recent maakte hij een remix van Anouk’s “Three Days In A Row” waar ook haar ex-vriend Unorthadox op te horen is.

De studio van Terilekst is gevestigd op de Derde waar hij dus beats bakt en zijn albums creëert.

In beeld

Play Video

In beeld

Play Video

Gallery