Het album van De Nieuwe Lichting is uit!

Eind 2020 gingen we met Beau Zwart, Het Gezelschap, KUZKO, LE MOTAT, Maask, Socks;SportsSocks en Smudged op schrijverskamp om een plaat te maken. De vier singles hebben jullie inmiddels kunnen horen, maar er is daar natuurlijk nog véél meer materiaal gemaakt. Nu is het eindelijk zover. Het album is vanaf nu op alle streamingdiensten te beluisteren.

Al eerder hoorde je verschillende combinaties in een van de vier singles die al van het album zijn uitgekomen. De eerste single ‘De Mat’ van LE MOTAT, Het Gezelschap en KUZKO liet al zien wat je krijgt als je indie pop, rap en spoken-word met elkaar in de mix gooit. Terwijl ‘Dream Again’ van Beau Zwart, Socks;SportsSocks en Het Gezelschap weer een mix van indie dream pop en elektronische muziek bracht met een vleugje spoken word. Of het recente popliedje van KUZKO en Jordy Dijkshoorn ‘Andersom’ die een gevoelige kant van de deelnemers laat zien.

Op het in totaal veertien nummers tellende album vind je nog meer van dit soort samenwerkingen tussen. Zoals ‘Rather be Sick’, een samenwerking tussen Smudged en rapper Jordy Dijkshoorn wat als vervolg van de single ‘Ewan McGregor’ kan worden beschouwd. Of de obscure elektronische track ‘De Machine’ van onder andere producer Beau Zwart.