Hoe is het nu met De Nieuwe Lichting?

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat we met Rotterdams finest naar Drenthe vertrokken om de creatieve bubbel ingingen. Rotterdams finest Hoe is het nu met De Nieuwe Lichting? Iedereen is de afgelopen tijd keihard bezig geweest om de schetsen verder uit te werken en we kunnen nu alvast zeggen dat er héél veel awesome nummers gemaakt zijn die je zeker te gek gaat vinden!

Het is super tof is om te zien hoe de connecties die tijdens het kamp zijn ontstaan zich ook hier in Rotterdam weer verder ontwikkelen. Mensen spreken met elkaar af om de studio in te gaan of gewoon gezellig een biertje te doen. Alleen daardoor voelt het voor ons al als een geslaagd kamp en dat is ook wat wij van iedereen na afloop te horen kregen. Zo zei Jordy Dijkshoorn (Het Gezelschap): “Het schrijverskamp gaf mij een enorme inspiratieboost op creatief gebied, maar bracht me ook het besef dat we in Rotterdam veel toffe getalenteerde muzikanten hebben rondlopen en dat we best wat vaker mogen samenwerken om die krachten te bundelen!”.

Even terug naar de creatieve ouput. Na het kamp hebben we een luistersessie met Budy gehad en we stonden ervan te kijken hoeveel ideeën er nu op tafel liggen.  Er zijn meer dan 50 (!!) tracks gemaakt waarvan merendeel veel potentie heeft. Maar goed, een album met zo veel nummers is misschien iets te voorbarig en daarom moeten er keuzes gemaakt worden en dat is precies waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. De eerste tracks worden inmiddels afgemaakt en het begint steeds meer vorm te krijgen.

Je vraagt je nu natuurlijk af: ‘wanneer krijgen we iets te horen? Tja, dat is nog even lastig te zeggen, maar binnenkort gaan we hier veel meer over vertellen. Er komen sowieso heel veel toffe dingen aan, te beginnen met een spannende announcement morgen. Houd dus onze socials in de gaten en volg hoe het gaat met De Nieuwe Lichting!

Foto: Niek Hage

Artwork: Meinhard Spoor