Eendracht Festival is na twee gemiste edities weer terug op 21 juli!

Hét Rotterdamse showcase festival strijkt dit jaar weer als vanouds neer op en rond het Eendrachtsplein. Twee jaar achter elkaar moest het festival, na een lang traject vol onzekerheden, wegens COVID-19 cancelen. Maar op 21 juli is het eindelijke weer zover. Na een geslaagde jubileum editie in 2019 met ruim 140 acts op 19 verschillende locaties komt Eendracht Festival in 2022 als nooit tevoren terug. Zoals altijd zie je de tofste opkomende acts uit Rotterdam uit alle verschillende scenes die de stad rijk is. Van hiphop tot punk, van drum ’n bass tot house. Maar óók van spoken-word tot street-art.

Rotterdamse makers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een plekje op het festival. De meest veelbelovende acts uit de Rotterdamse scenes worden in samenwerking met de Eendracht Festival hosts geselecteerd. Deze acts mogen zichzelf showcasen op donderdag 21 juli op een geschikte locatie in de Rotterdamse binnenstad. Welke hosts en locaties er precies onderdeel van Eendracht Festival 2022 zullen zijn, brengt de organisatie binnenkort naar buiten. Maar zoals altijd zullen ze gezamenlijk het Rotterdamse DNA vertegenwoordigen. Daarnaast zal het zoals altijd een mooie mix van gevestigde instellingen en buttom-up / grassroots organisaties betreffen.

Rotterdamse muziekacts als De Likt, Froukje, Iguana Death Cult, Gita Buhari, Moody Mehran en Jaskelis speelden allemaal dé, of in ieder geval één van de eerste festivalshows op Eendracht Festival. Maar ook spoken-word artiesten als Gino van Weenen en (street-art) kunstenaars als Telmo Miel showcasten zichzelf hier in een relatief vroeg stadium aan een geïnteresseerd publiek. Zoals altijd, is het hele festival volledig gratis toegankelijk.

Muzikanten, poëten, beeldende kunstenaars of andere creatieve acts kunnen zich aanmelden via www.eendrachtfestival.nl. Volg Eendracht Festival op social media om op de hoogte te blijven.