Over 10X010 POPIN

Rotterdamse artiesten, je komt ze normaal gesproken op alle grote festivals van het land tegen. Nou is het festivalseizoen dit jaar vrij teleurstellend, maar daardoor kijken we extra reikhalzend uit naar festivalseizoen 2021 (fingers crossed!). Ook zo benieuwd naar welke artiesten je dan overal kan gaan zien? Samen met The Daily Indie helpen we je uit de brand. Onder de noemer 10X010 POPIN presenteren wij namelijk de tien tofste aanstormende artiesten uit de Maasstad.

Rotterdammers die zich in de zomermaanden wel eens in de binnenstad begeven kennen ongetwijfeld de popup series van De Nieuwe Lichting. Sinds 2013 cruiset het wagentje van De Nieuwe Lichting ’s zomers namelijk elke zaterdag met een andere aanstormende, Rotterdamse artiest de stad door en verzorgen ze onaangekondigde popup shows op verschillende plekken. Dit jaar Corona, dus geen popups. De Nieuwe Lichting ontwikkelde daarom samen met The Daily Indie een nieuw platform; 10X010 POPIN. Want als we niet up kunnen poppen, poppen we wel in!

Uitgangspunt van 10X010 POPIN is enerzijds dé up-and-coming Rotterdamse artiesten een passend platform bieden en anderzijds het publiek vast kennis te laten maken met ‘De Nieuwe Lichting’ van morgen. Samen met Slickflick en One Entertainment werden er voor deze tien Rotterdamse formaties livesessies gefilmd in het gebouw van De Nieuwe Lichting en The Daily Indie, middenin dé culturele hotspot van Rotterdam; Het Schiekadeblok. Ook werden er met Niek Hage nieuwe persfoto’s voor alle formaties ontwikkeld en gaf ‘De Bandprofeet’ ze allemaal een masterclass in ‘B(r)andcoaching’. The Daily Indie heeft met alle artiesten een interview afgenomen en publiceert die via hun (online) platform.

Popins

Kuzko

Play Video

Le motat

Play Video

Kay Slice

Play Video

Maask

Play Video

Beau Zwart

Play Video

Socks;SportsSocks

Play Video

Het Gezelschap

Play Video

Brintex Collective

Play Video

Dragonfruit

Play Video

Alberta Balsam

Play Video

Social Media

Social Media