Marco Martens

Marco Martens beweegt tussen de regels van kleinkunst, rap en poëzie. Grote thema’s vangt hij in kleine portretjes van het alledaagse, persoonlijk en toegankelijk. Marco maakt voorstellingen, speelt liedjes, improviseert, draagt voor en koestert bovenal een ongezonde liefde voor slechte woordgrappen.

Samen met muzikanten Michiel van Iersel en Joris Sedee maakte hij diverse albums en voorstellingen. Met producer Royal with Cheese maakte Marco het album Tweede Viool / Derde Bedrijf; volgens Popunie ‘een zeer classy bijdrage aan de Nederlandse hiphop’. De samenwerking smaakte naar meer: in november 2019 verschijnt het nieuwe album Vera.

Voor Niks Nieuws maakt Marco, samen met Luan Buleshkaj, werk over de actualiteit. Improviseren doet hij in De Cabarapshow. Anderen laat hij ook graag aan het woord: voor zijn podcastserie spreekt Marco met diverse gasten over thema’s die hem bezighouden, zoals vaderschap, ambitie en adhd. Voor Hiphop In Je Smoel en De Correspondent portretteerde hij spoken word-artiesten.

In beeld

In beeld

Gallery