120089101_3336928489734277_4118415046557821157_o

De Nieuwe Lichting

Rotterdam heeft altijd vol gezeten met jong en divers talent. Binnen de verschillende scenes die de stad rijk is, zijn ontzettend veel parels te vinden. Die parels zijn helaas niet altijd even zichtbaar en missen vaak de mogelijkheden om zich te ontwikkelen. In 2010 waren we hier al van overtuigd. Met een enthousiaste D.I.Y. instelling en zonder lange termijn plannen richtten we daarom verschillende festivals en andere projecten op.

Vier jaar later zagen we noodzaak om Stichting De Nieuwe Lichting op te richten en als organisatie te gaan professionaliseren. In 2017 oordeelde de gemeente Rotterdam dat onze projecten zo’n belangrijke rol spelen binnen het culturele aanbod in Rotterdam dat wij opgenomen werden in het Cultuurplan. Naast erkenning betekende dit dat wij onze projecten flink konden laten groeien en professionaliseren..

We zien nu dat de stad er anders uit is gaan zien. Een aantal dingen zijn echt beter, maar ook dat een hoop nog beter kan.

De Nieuwe Lichting Logo

Missie & Visie

We richten ons op het bieden van een podium aan Rotterdams talent en het verbinden van de scenes die de stad rijk is. Verder blijven we kijken naar hoe de stad zich ontwikkeld en waar we bij kunnen dragen aan de ontwikkelingen van de stad, de scenes en de makers.

Verbindingen leggen vormt bij ons de rode draad.  Dit doen wij met onze eigen projecten zoals Eendracht Festival, Festival Downtown, De Nieuwe Lichting Pop-Ups en De Nieuwe Lichting Jamsessies, maar bijvoorbeeld ook de muziek voor festivals als De Rotterdamse Dakendagen en POW! WOW! Rotterdam te verzorgen en door samen met andere partijen projecten te organiseren, zoals we Poetry Park samen met Poetry International organiseren. Ook de creatieve broedplaats ‘De Derde’ waarmee wij op de Delftsestraat drie verdiepingen beheren, is volledig gericht op het verbinden van de verschillende, Rotterdamse scenes.

Wij zijn er van overtuigd dat vernieuwing van groot belang is binnen de muziek, zeker in het vooruitstrevende Rotterdam. Wij bieden graag een serieus podium aan vooruitstrevende artiesten, voordat hier vanuit het grote publiek vraag naar is. Dit omdat wij ervan overtuigd zijn dat enkel een aanbod van iets nieuws een vraag naar iets nieuws teweeg kan brengen, aangezien niemand een behoefte heeft aan iets dat hij niet kent

Al onze activiteiten staan in het kader van de volgende doelstellingen:
• Het bieden van een podium aan Rotterdams talent;
• Verbindingen leggen tussen verschillende scenes en disciplines in Rotterdam;
• Bijdragen aan de ontwikkeling van de verschillende Rotterdamse scenes.

Sfeerbeelden Festival Downtown van De Nieuwe Lichting
Band op Eendracht Festival

Het Team

Immanuel Spoor

72742542_10206146192530595_8622131797154594816_o

Directeur

immanuel@stichtingdenieuwelichting.nl

Jelle Touw

Jelle z_w

Marketing & Communicatie

jelle@stichtingdenieuwelichting.nl

Rosa Schol

Rosa Schol

Project coördinatie

rosa@stichtingdenieuwelichting.nl

Guido van Dieren

Untitled design (1)

Meinhard spoor

m_s

Niek Hage

niek hage

Xander van Dijck

Xander_vierkant-1-600x599

Web beheer & development

info@stichtingdenieuwelichting.nl

Jessie

Untitled design (3)

Waakhond